Suggeriments

ACTIVITAT EDUCATIVA PER A CONÈIXER L'ENTORN NATURAL DE GANDIA

L'Ajuntament de Gandia, des del Departament de Serveis bàsics al Ciutadà i Medi ambient, ha impulsat una campanya educativa orientada a que els escolars del municipi i pobles de la contornada puguen conèixer i gaudir dels espais naturals presents a Gandia. Aquesta activitat té com a principal objectiu divulgar els valors ambientals i ecològics dels espais naturals, donar a conèixer la fauna i la flora de la nostra zona, diferenciar els paisatges naturals i sobretot que els escolars valoren allò que tenen més pròxim per a que així ho respecten, protegisquen i conserven.

Les visites durant el curs 2007-2008 es van realitzar al Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell degut a la recent homologació de les sendes que discorren pel paratge. Aquestes visites han estat coordinades des del departament i han estat guiades en tot moment de monitors especialitzats que han acompanyat als estudiants pel sender local SL-79 Senda del Parpalló- Font del Garrofer durant els mesos de novembre, desembre i gener.

Després de cadascuna de les visites es van repartir enquestes de valoració amb la finalitat de que els propis escolar pogueren donar-nos la seua opinió sobre l'activitat. La valoració general va ser molt positiva, suposant quasi un 90% la valoració molt bona o inclòs excel·lent.

Els aspectes que més van destacar de les visites van ser passar el dia a l'aire lliure amb un 25,76%, la tranquil·litat de l'ambient i l'entorn amb un 21,21%.

Pel que respecta als elements de la visita que voldrien canviar, dir que un 36,11,% canviarien la durada de la ruta i quasi un 22,22% canviaria l'època de l'any en que realitzarien la visita, degut a que es van concentrar les visites en les èpoques de més fred de l'any.

En quant a la qüestió de valoració dels monitors, la resposta va ser molt positiva amb més d'un 90% de respostes més que favorables o inclús excel·lents.

Quasi un 50% dels escolars enquestats van aprendre moltes coses, i quasi un 50% dels enquestats consideren que han après coses durant la visita. Totes aquestes qüestions s'han reflexat en el fet de que quasi un 50% tornarien al paratge. Del 50% dels escolars que tornarien, un 33,33% ho faria en la família, un 50% ho faria amb amics i un 16,67% tornaria amb el col·legi.

Per últim, dir que un 85,19% de les persones enquestades, tornarien a fer una excursió similar organitzada per l'Ajuntament. Entre els comentaris cal destacar els dels mestres que ressenyen que feia falta aquest tipus d'activitats, ja que els col·legis no tenien més remei que traslladar-se fora del municipi per a fer excursions a la natura, subvencionades d'una o altra manera per organismes públics.

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva